10 viktiga verktyg för bilreparationer

10 viktiga verktyg för bilreparationer

 Har du detta i ditt garage? 

  1. Momentnyckel. Detta verktyg applicerar ett specifikt vridmoment på gängade fästelement. Genom att använda det minskar du risken för skadade gängor på grund av överdriven kraft.

  2. Spärrnyckel. Detta verktyg är designat så att det inte ska behöva tas bort när du skruvar loss och drar åt fästelementen. Detta gör att du kan arbeta med skruvförband i trånga utrymmen.

  3. U-ringnyckel. Detta verktyg har en öppen u-form i ena änden och ett ringgrepp i den andra. Det ger ett säkert grepp om fästelementen. Verktyget är känt för sin enkla design och sitt låga pris.

  4. Svängjärn. Detta enkla verktyg kan hjälpa dig att hantera hårt åtdragna skruvanslutningar.

  5. Hylsnycklar. Dessa är bits som används på svängjärn, spärrnycklar, skruvdragare och andra verktyg. De gör det möjligt att snabbt skruva i och ur alla typer av gängade fästelement.

  6. Platt skruvmejsel. Detta verktyg är oumbärligt när du ska skruva i eller ur gängade fästelement. Särskilt om ingen elektrisk eller pneumatisk utrustning är tillgänglig. Det är billigt och tar upp minimalt utrymme.

  7. Stjärnskruvmejsel. Detta verktyg har samma fördelar som det föregående.

  8. Gummiklubba. Detta handverktyg används för att räta ut, montera och demontera ömtåliga delar. Det används också vid arbeten med en vanlig mejsel, en huggmejsel eller andra verktyg för att undvika att skada handtaget.

  9. Däckjärn. Detta verktyg gör de möjligt att bort metalldelar och skadade strukturer. Det finns i olika storlekar.

  10. Stålborste. En stålborste används för att rengöra metallytor. Med dess hjälp kan du snabbt ta bort gammal lack, rost och smuts.
[Total:    Average: /5]