Vad är VDIM? Beskrivning och driftprincip

Vad är VDIM? Beskrivning och driftprincip

VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) är en integrerad teknik för styrning av fordonets dynamiska parametrar. Den har använts i bilar från Toyota och Lexus, och användes först i 2004 års version av Toyota Crown Majesta. Systemet förbättrar fordonets hantering, terrängegenskaper och manövrering.

Hur VDIM fungerar

VDIM optimerar funktionen i flera hjälpsystem för föraren, i synnerhet de låsningsfria bromsarna, antisladdsystemet, stabilitetskontroll- och bromskraftsfördelningssystemet, samt den elektriska servostyrningen och flera andra. För att uppnå detta övervakas konstant hastigheten för varje däck, position för gas- och bromspedal, rattens styrvinkel, trycket i bromssystemet och fordonets girhastighet. Den här datan gör det möjligt att utvärdera vägförhållandena. Risken för att fordonet avviker från sin avsedda färdbana minimeras med hjälp av VSC- och EPS-systemen.

TRC aktiveras när däckslirning upptäcks. Ett snabbt, hårt tryck på bromspedalen aktiverar nödbromsassistansen (BA). ABS-systemet ingriper för att förhindra att hjulen låser sig.

Populära bilar med VDIM

  • Lexus IS III, IV, GS III, IV, LS IV, V, RX II, III, IV;
  • Toyota Camry VI, Highlander II, III, Sienna III.

Orsaker till funktionsfel

  • ! ABS-sensorerna blir smutsiga.
  • ! Skador på ledningarna som förser sensorerna med ström.
  • ! Låg bromsvätskenivå.
  • ! Fel storlek storlek på däcken.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *