AUTODOC FORUM / Bildiskussioner efter märke / MERCEDES-BENZ / Tappar kraft och växling…

Tillbaka till ämnen

Tappar kraft och växling…
MERCEDES-BENZ C-klass T-modell (S203)

  • MERCEDES-BENZ C-klass T-modell (S203) C 220 CDI (203.206)
    @Kamozonic Mar 27, 2023
    Medlem
    Någon som råkat ut för att några minuter efter att man startat bilen så vill inte växellådan växla ner när man gasar på. Sänker man farten så växlar den ner så den hamnar i rätt växel i förhållande till hastigheten. När detta händer fungerar inte kickdown och bilen är slö samt varvar inte mer är 3000rpm. Ibland tänds motorlampan och ibland inte. Bilen är en c-klass 220cdi från 2003 med OM646DE22LA motor. Lägger upp bilder på felkoder som ibland kommer upp. 
    Uppdatering:
    Kollade efter partikelfilter men tydligen sitter det inget på bilen. Katalysatorn sitter direkt på turbon och sen sitter en dämpare i mitten och en i slutet. Någon har nämnt att det kan vara LMM men får inte upp felkoder på det. Sen är det även tanke att det kan vara EGR ventilen. Blir lite tokig på detta.
    Då det inte finns något partikelfilter så finns ingen tryckvakt som känner av trycket mellan in och ut. Testade att koppla bort LMM men utan framgång. Får upp lite felkoder och hoppas att någon kan hjälpa mig att tyda dessa och göra någon framgång. Har byt laddtryckssensorn och sensorn som sitter bredvid LMM. Detta hjälpte inte alls. 
    Svara

    Startad

    27.03.23

    Senaste svar

    15.12.23

    Svar

    1

    Visningar

    1077

  • MERCEDES-BENZ CLK (C209) CLK 200 Kompressor (209.342)
    @user_2075982 Dec 15, 2023
    Medlem
    Hej, jag har samma problem men vette fan vad felet är!
    Har du löst det ? och om du kan berätta vad felet låg ?
    Svara

Bara registrerade användare får svara här

Installera AUTODOC CLUBs app!

Ditt personliga verktyg för bilutgifter, underhållstips, påminnelser om bokade tider och serviceintervaller samt guider för att reparera bilen själv – alltihop i din telefon.

Autodoc CLUB app qr-code
Skanna

För att ladda ned appen:

Autodoc CLUB App icon