Oljud från under motorhuven som inte bör ignoreras

Oljud från under motorhuven som inte bör ignoreras

  1. VISSLANDE OCH BRUMMANDE LJUD

Detta indikerar att det är något fel på en tillbehörs drivrem och i ventilstyrningen. Vanligtvis inträffar ett visslande ljud på grund av en uttöjd rem eller trasig spännare. Hummande ljud är ett symptom på ett trasigt lager. Det är väldigt farligt att ignorera dessa fel.

Till exempel, ett lager som har fastnat i kylpumpen eller omformaren kan leda till att remmen går av, vilket i sin tur leder till att den tillhörande utrustningen inte fungerar längre.

Det är ännu värre om ljudet kommer från kamremmen: om den går sönder lever det till att ventilerna deformeras och resultatet blir att motorn måste ses över.

  1. SKRAMLANDE LJUD

Det här ljudet uppstår vanligtvis när den variabla ventiltimingen slutar fungera. Ibland kan det höras när positionssensorn till kamaxeln är trasig. Om något av detta inträffar kommer det leda till att motorn slutar att fungera och minskar dess kraft.

Ibland kan ett skramlande ljud orsakas av en uttöjd kamkejda. Precis som med remmen bör detta åtgärdas omgående.

  1. BULLRIGA VIBRATIONER

Det indikerar slita motorfästen eller att ett tändstift gått sönder.

  1. KNACKANDE LJUD

Det är ett av de vanligaste symptomen på en motor som inte fungerar som den ska. Det kan indikera många olika fel: ventil skada, slitna kamaxel- lager, cylinder- eller kolvfel. Genom att lokalisera vart det knackande ljudet kommer ifrån kan man lokalisera defekten.

  • Ett dunkande ljud som uppstår efter att motorn värmts upp och ändras till ett knäppande ljud när gaspedalen trycks ned. Det indikerar ett kritiskt slitage av kamaxeln och kopplingsstavens lager.
  • Ett tickande som tydligt hörs från en kall motor direkt efter den startats. Det kan helt försvinna efter att motorn blivit varm. Det beror ofta på ett fel i ventilerna.
  • Ojämnt dovt knackande från oljepannan som ändrar frekvens i samband med att motorns RPM ökar indikerar trasiga vevaxellager.
  • Knackande ljud som hörs direkt när motorn startats och försvinner inom ett par sekunder kan indikera att det är för lite motorolja eller att oljefiltret behöver bytas.
  • Ett skarpt metalliskt ljud, som plötsligt hörs från en relativt ny motor och som blir mer intensivt när belastningen ökar kan indikera motor detonation orsakat av lågoktanigt bränsle.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *