Montera dragkrok själv

Du behöver en dragkrok och du vill montera den själv? Här följer tips på hur du monterar och vilka regler som gäller.

Det är både vanligt och populärt att själv montera en ​dragkrok ​på sin bil. I den här artikeln kommer några generella tips på hur man gör och regler för vad som gäller efter montering. Beroende på vilken dragkrok du har införskaffat kan monteringsanvisningarna skilja, men det finns några gemensamma instruktioner som gäller för de flesta.

Typer av dragkrokar

Montering – dragkrok

En del bilar har en förmonterad anordning för att ansluta en ​avtagbar dragkrok​. Du behöver då ta bort en skyddskåpa och fästa dragkroken i mekanismen. Oftast genom att skjuta in dragkroken i fästet och ibland låses den fast med en medföljande nyckel. Därefter indikerar en säkerhetsanordning att kroken har säkrats i hållaren.

För de bilar som inte har en förmonterad fästanordning kommer här en generell beskrivning på hur man kan montera. Tänk på att söka på din bils registreringsnummer när du väljer ​bildelar och noga följa monteringsanvisningarna för respektive del.

 Vanligt monteringsförfarande för dragkrok: 

  • Demontera ​stötfångare ​och eventuellt stötfångarbalken (se din bils ​instruktionsbok ​för att veta exakt hur du ska göra). Behövs inte på alla bilar – men oftast.
  • Montera ihop delarna för att fästa dragkroksbalken, innan du monterar den på bilen.
  • Avlägsna eventuell ​underredsmassa ​som hindrar att fästet kommer in tätt emot bilkarossen​. Du kan måla på ytorna i efterhand med en ​rostskyddsfärg​.
  • Bilen har oftast ett förberett fäste där du kan montera din dragkrok med bultar. Det är samma fäste som för en ​stötfångarbalk​, som du eventuellt behöver byta ut mot din nya dragkroksbalk. Du kan behöva använda en ​momentnyckel ​för att dra åt bultarna med rätt styrka.
  • Därefter monterar du elkontakten (​chassikontakt​) för ​släpvagnskontakt​. Följ noga anvisningarna för respektive produkt. Många bilar har s.k. plug’n’play kontakter för enkel anslutning. För att leda fram kablaget kan det finnas en öppning i bilens kaross – vanligtvis i bagagerumsgolvet, i annat fall kan du behöva borra upp ett hål för ledningarna. Tänk på att dess kanter inte får skava på kablarna och du behöver även täta efteråt för att fukt inte ska ta sig in i bagageutrymmet.
  • Anslut elen till respektive kontakt och använd ​skarvklämmor ​för att kunna kontrollera att rätt lampa lyser för rätt funktion med en ​spänningsmätare​.
  • För nyare bilar kan en programmering av bilens ​styrenhet ​behöva göras (s.k. ​CanBus​).
  • Dra kablaget rätt i bilen och kontrollmät på nytt elkontakten för släpet med en spänningsprovare ​eller ​multimeter​, och täck sedan över kablage med bilens klädsel och paneler vid behov.
  • Så har du din ​dragkrok – monterad och klar​.
Montering - dragkrok

Regler för dragkrok

Sedan 2013 behöver du inte längre ​besiktiga bilen​ efter montering av ​EU-typgodkänd dragkrok​ så länge även din bil är EU-typgodkänd och dragkroken är godkänd för din bil, enligt Transportstyrelsen. Detta gäller personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt som inte överstiger 3500 kg. Det behöver alltså inte stå med i ​registreringsbeviset ​- och det kan även stå “OKÄNT” i den rutan.

Vidare gäller följande fordonsregler för dragkrok, uppsatta av Transportstyrelsen 2014-06-30, Dragkrok på EU-typgodkänd bil:

För att inte behöva besiktiga bilen är kravet att kroken är typgodkänd och avsedd för den bil som den monteras på och att den är monterad på ett fackmässigt sätt enligt bil- och kroktillverkarens instruktioner. Dessutom gäller det att uppgifter om bilens maximala släpvagnsvikt finns registrerad och du ska kunna kontrollera detta i registreringsbeviset. Se Transportstyrelsens webbplats (transportstyrelsen.se) för ytterligare information om vilka bestämmelser som gäller för undantag eller andra fordon, t.ex. husbilar.

Tips från ​AUTODOC​: Det är bra om du ser till att alla delar rostskyddas, speciellt vid bultar. Om du använder dig av en momentnyckel – dra endast tills klick-ljudet hörs en gång, upprepa inte! Smörj endast ​dragkulan ​och inte resten av kroken. Det kan vara bra att ha en kartong eller matta att ligga på när du arbetar under bilen och glöm inte att använda skyddsglasögon – och tänk på säkerheten främst!

Sammanfattning

Det är viktigt att följa monteringsanvisningarna för olika modeller – noga och precist. Om du är osäker på hur man monterar behöver du i efterhand göra en ​besiktning​ av den nymonterade dragkroken​, eller låta en fackman göra monteringen åt dig. Reglerna om slopad registreringsbesiktning gäller ej husbilar.

Du hittar ​billiga bildelar​ av ​hög kvalitet​ och för allt du behöver på vår webbplats, inklusive verktyg. Var noga med att delarna passar till just din bil – och lycka till med monteringen!

Din profil är din personliga assistent

Den kan hålla koll på bilutgifter och delbytesscheman, föra billogg och spara favoritmaterial, anteckningar och dokument