Multimode manual transmission: viktig information, typ, funktioner & tekniska parametrar

Multimode manual transmission: viktig information, typ, funktioner & tekniska parametrar

Multimode manual transmission (MMT) är en automatiserad växellåda som används på vissa Toyota-modeller. Den fungerar i både automatiska och manuella lägen. Den debuterade år 2006. Den hjälper till att spara bränsle, förbättrar fordonets prestanda och säkerställer bekväm körning utan att behöva växla konstant.

Så fungerar den

Multimode manual transmission (MMT) bygger på en manuell växellåda. Den har en koppling som aktiveras och inaktiveras av en elektrisk motor. Tack vare detta finns inget behov av att konstant trycka ned kopplingspedalen. Två andra elektriska motorer ansvarar för driften av växlingsmekanismen.

Denna växellåda kan köras i tre lägen: automatiskt (E), sport (Es) och manuellt (M). Det förstnämnda är designat för lugn och behaglig körning. Det andra säkerställer snabbare växling och därigenom bättre dynamik. Det tredje läget gör det möjligt för föraren att bestämma vilken växel som ska aktiveras och när.

I manuellt läge utförs växling med hjälp av växelspaken. Föraren växlar upp eller ned genom att flytta spaken till positionen “M+” eller “M-“. Vissa versioner erbjuder rattpaddlar för snabbare växling. 

Populära MMT-växellådor  

VäxellådskodTillverkareAntal växlarMaximal slagvolym, lMaximalt vridmoment, NmBilens layout  Produktionsstart  Modellapplikationer
C53AToyota51,4200FWD2007Yaris XP90
C50AToyota51,6160FWD2006Corolla E150; Auris E150

Vanliga funktionsfel hos MMT-växellådor

FunktionsfelVäxellådor
Funktionsfel orsakade av fel i den fasta programvaran.C53A
Kopplingsmonteringen har kort livslängd.С50А; C53A
Växellådans elektromekaniska ställdon går sönder tidigt. C53A; С50А

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *