Vad är Q4? Egenskaper och tekniska specifikationer

Vad är Q4? Egenskaper och tekniska specifikationer

Q4 är ett fyrhjulsdriftsystem som finns i bilar från Alfa Romeo sedan 1994. Det förbättrar fordonets dynamik och terrängegenskaper (offroad). Det ökar även stabiliteten på hala underlag.

Hur Q4 fungerar

I början tillverkades endast konstanta fyrhjulsdriftversioner, där motorns vridmoment överfördes till alla fyra hjulen samtidigt. En viskokoppling av Ferguson-typ, eller en självlåsande torsendifferential, fördelade vridmomentet mellan axlarna.

Senare tillverkades även versioner med variabelt/valbart läge för fyrhjulsdrift. Under normala körförhållanden överförs motorns vridmoment enbart till den bakre axeln. men om bakhjulen börjar slira, aktiveras den främre axeln och får upp till 50 % av vridmomentet. En elektroniskt kontrollerad friktionskoppling, med ett flertal lameller, används för detta.

Q4 – dess egenskaper

Drifttyp Utmärkande egenskaper för differentialväxlarna Alfa Romeo-modeller utrustade med detta driftsystem
Konstant AWD (All Wheel Drive, allhjulsdrift) Den centrala differentialväxeln är en planetväxel med en viskokoppling. Den främre differentialväxeln är av öppen typ, den bakre är en självlåsande torsendifferential. 155 167.
En central torsendifferential fördelar vridmoment mellan axlarna i ett förhållande av 57:43. Om ett hjul skulle börja slira kan det här förhållanden ändras från 72:28 till 22:78, vilket ger mer kraft till hjulen för bättre grepp. 159 939; Brera 939; Spider 939.
Den centrala differentialväxeln är utrustad med en viskokoppling och elektroniskt lås. Den bakre differentialväxeln är självlåsande. 164.
Urkopplingsbar allhjulsdrift (AWD) En självlåsande torsen- eller en elektroniskt kontrollerad öppen differentialväxel kan användas för den bakre axeln. Den aktiva fördelningslådan (ATC) kännetecknas av sin snabba aktivering och ansluter omgående till den främre axeln. Giulia 952; Stelvio 949.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *