Symmetrisk SAWD: beskrivning, egenskaper och driftprincip

Symmetrisk SAWD: beskrivning, egenskaper och driftprincip

Symmetrisk AWD eller SAWD (Symmetrical All-Wheel Drive) är ett fyrhjulsdriftsystem som används i bilar från Subaru sedan 2003. Det finns i bilmärkets alla modeller, bortsett från BRZ- och kei-modellerna. Systemet förbättrar fordonets styrbarhet och stabilitet på hala underlag. Det möjliggör snabbare accelerationer på torra vägar och förbättrar terrängegenskaper (offroad).

Hur det fungerar

Det utmärkande kännetecknet för SAWD är dess symmetriska utformning. Motorns vevaxel, växellådan, drivaxeln och center- och axeldifferentialväxlarna är alla placerade längs med fordonets längsgående axel. Detta hjälper till att sänka bilens tyngdpunkt och ger en bättre viktfördelning. Resultatet blir en bättre fordonshantering och styrning, och en ökad komfort för både förare och passagerare.

SAWD finns tillgängligt i ett flertal olika utföranden. Versioner med en manuell växellåda är vanligtvis utrustade med en central differentialväxel med en vinkelväxel och en viskokoppling för låsning. I sådana förhållanden, där alla hjul har ett jämnt grepp, kommer motorns vridmoment att fördelas lika mellan axlarna. Viskokopplingen aktiveras om ett av dem börjar slira och den större delen av motorns vridmoment omfördelas till den axel som har ett bättre väggrepp. Versioner med kraftfullare motorer har en bakre självlåsande differentialväxel med en viskokoppling.

I bilar med automatväxellåda eller CVT (Continuously Variable Transmission, steglös automatisk växellåda), utförs SAWD-funktionen med hjälp av en koppling med ett flertal lameller och en gerotor pump. Den fördelar vridmomentet mellan axlarna, och anpassas allt efter vägförhållandet. Ibland används en elektroniskt kontrollerad koppling med ett flertal lameller, som ger en positiv låsning.

SAWD – olika egenskaper

Växellådstyp Subaru modeller Differentialväxlarnas olika egenskaper
Manuell Outback BL, BP, BR, BS; Impreza GR, CH, G3, GG; GJ, GP; Legacy BL, BP, BR, BM . Den centrala differentialväxeln har en vinkelväxel. Den låses med hjälp av en viskokoppling. Oftast finns det en reduktionsväxel. Den bakre differentialväxeln kan också ha en låsning med hjälp av en viskokoppling.

Automat Legacy BL, BP, BR, BM; Tribeca B9. En asymmetrisk differentialväxel med en uppsättning planetväxlar och en lamelltyps friktionskoppling används för den centrala differentialväxeln. Vid behov kan all motorkraft överföras till ett hjul, tack vare fordonets dynamiska kontrollsystem (VDC).
Lineartronic CVT Outback BL, BP, BR, BS; Impreza GR, CH, G3, GG; GJ, GP; Legacy BL, BP, BR, BM. En elektroniskt kontrollerad koppling med ett flertal lameller, används för att fördela vridmomentet mellan axlarna, istället för att använda en central differentialväxel. Axelns differentialväxlar är av öppen typ.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *